top of page
  • Writer's pictureJelena Pyshkina

Rožinė (rozacėja), kuperozė ir veido masažas.

Atnaujinta: 2023-04-02





Rožinė (rozacėja), kuperozė. Ar galima atlikti masažą, kai klientui priskiriami tokie simptomai? Ir kuom skirias rožinė nuo kuperozės.


Rožinė (rozacėa) yra lėtinė liga, kuri dažniausiai pasireiškia nuolatiniu raudoniu veido centre ir bėrimais, pasižyminčiais rožinėmis pūslelėmis. Ši liga būna skirtingų tipų, o tai reiškia, kad jos simptomai ir vaizdas gali skirtis.

Kuperozė - tai ilgalaikis smulkių kraujagyslių išsiplėtimas, pasireiškiantis kaip kraujagyslių žvaigždutės. Kuperozė gali būti taip pat rožinės (rozacėjos), lėtinės venų nepakankamumo ar kitų ligų simptomas.

Taigi ar galima atlikti veido masažą? Masažas yra draudžiamas rožinės (rozacėjos) paūmėjimo stadijoje, kaip ir herpeso, bėrimų ir kitų odos ligų paūmėjimo metu. Tačiau remisijos stadijoje jis yra leidžiamas.

Taip pat yra masažo technikų (pvz.limfodrenažiniu), skirtų gerinti kraujo pratekėjimą venomis, todėl šių technikų taikymas padeda pagerinti odos būklę žmonėms, kovojantiems su kuperoze.

Dar karta noriu pabrėžti, kad, abiem atvejais agresyvūs masažo būdai yra draudžiami. Visos naudojamos technikos turi būti minkštos ir tekančios.

Pažymėtina, kad vien masažais problemos išspręsti nepavyks, abiem atvejais reikalingas integruotas požiūris (tam tikros procedūros ir tinkamai parinkta kosmetika).

Jei pastebėjote pirminius kuperozės ar rožinės (rozacėjos) simptomus, pasitarkite su specialistu, kuris atsižvelgdamas į jūsų individualias sveikatos problemas, parinks tinkamą masažo metodą be agresivių technikų.

Būkite gražios visada

Jelena, kosmetologė-masažuotoja. Tel. 861289126

Klaipėda, S. Šimkaus 7, Grožio ir sveikatos tarnyba (GST).


58 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page