top of page
  • Writer's pictureJelena Pyshkina

Japonija (apie maistą)


Norečiau šiek tiek papasakoti apie mums neįprastus patiekalus, kuriuos turėjome progą paragauti.

1.

Takoyaki with octopus

Japoniškos spurgos su virto aštuonkojo gabalėliais.

Takoyaki yra populiarus japoniškas užkandis, kuris parduodamas kaip greitas maistas (fast food) visuose renginiuose, festivaliuose ir turguose. Takoyaki verčiama kaip keptas aštuonkojis: tako – aštuonkojai, yaki – kepti. Priklausomai nuo regiono, įdaras gali skirtis (aštunkojis, krevetes, žalieji svogūnai, imbieras, kimchi).

Svarbi patiekalo dalis yra užpilas. Paprastai tai yra vadinamasis takoyaki padažas (jame yra vaisiai ir daržovės – obuoliai, datulės, svogūnai, pomidorai, cukrus, sojos padažas, Vusterio padažas ir įvairūs prieskoniai), japoniškas majonezas ir tuno dribsniai arba džiovinti jūros dumbliai. Kartu šie ingredientai suteikia takoyaki sodresnį skonį.

Man patiko. Grižus į Japonija, tikrai pasivaišinsiu dar.


Onigiri

Onigiri vienas populiariausių patiekalų Japonijoje. Pradinė versija tai ryžiai, druska ir nori. Dabar jie gaminami su įvairiais įdarais. lašiša, tunas, umeboshi (sūdyta slyva), kepta mėsa, katsubushi (džiovinti tuno dribsniai), krevetės, miso pasta, lašišos ikrai.

Onigiri tai ne sušių rūšis. Onigiri buvo sugalvoti kaip būdas išlaikyti ir valgyti šviežius ryžius, o suši atsirado kaip būdas išlaikyti ir valgyti žuvį.

Labai paprastas, skanus ir gana sotus užkandas. Galėčiau valgyti kasdien.

12 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page